Title

Subtitle


Nykyinen toiminta

Diskantin äänet:

- I Sopraanot
- II Sopraanot 
- I Altot

- II Altot


Kuoroa johtaa: Milla Käyhty


Harjoittelemme keskiviikkoisin klo: 17.30-19.30 Pasilassa.Meistä on moneksi...:

Diskanttinaisia voi kutsua esiintymään myös pienemmissä kokoonpanoissa.
Tilaa meidät syntymäpäiville, häihin, ristiäisiin tai vaikkapa vain piristämään rentoa illanviettoa.

Lisätietoja ja tarjouspyynnöt: naiskuoro.diskantti@gmail.com.    

Diskantin ensitahdit

Naiskuoro Diskantti syntyi vuonna 1980, kun pieni, mutta sitäkin innokkaampi porukka löysi toisensa Helsingin kaupungin silloisen terveysviraston ilmoituksen houkuttelemana. Samalla löytyi enemmän kuin mieluinen harrastus, joillekin jopa vuosikymmeniksi. Ensimmäiseksi johtajakseen kuoro sai kapellimestari Atso Almilan, jonka ohjauksessa päästiin heti jyvälle oikeasta laulutekniikasta. Almilan työtä jatkoivat laulupedagogi Liisa Ängeslevä-Kannas sekä kuoronjohdon opiskelijat Kari Pappinen ja Juha Määttänen. Riemukkaat stemmaharjoitukset veivät kuoron tasoa harppauksin eteenpäin ja yhä useammin yleisön eteen. 1990- ja 2000-lukujen taitteessa oli Diskantilla yli 10 vuotta kestänyt, monipuolisesti kehittävä ja tapahtumatäyteinen kausi musiikin maisteri Sari Norjan kanssa. Tuolloin vakiintuivat myös kausien päätöskonsertit. 2000-luvulla Diskantilla onni saada pitkäaikaiseksi johtajaksi musiikin maisteri ja laulupedagogi Jonna Imeläinen, jonka ammattitaito ja energisyys vei Diskanttia huimasti eteenpäin. Jokainen johtaja on jättänyt oman, ainutlaatuisen jälkensä niin kuoron sointiin kuin ohjelmistoon.

Omaksi ja muiden iloksi

Alkuvuosien satunnaisista konserteista muodostui pian kauden kohokohtia erilaisine teemoineen: ikivihreitä, kansanmusiikkia, gospelia, elokuvamusiikkia, Beatlesia ja Abbaa, mutta myös uudempaa suomalaista kuoromusiikkia tai vaikkapa espanjalaisia ja ranskalaisia 1700-luvun laulelmia alkuperäiskielillä - vaihtelevasti, Diskantille sopivasti valituin sävelin ja sovituksin. Myös kirkkokonsertit etenkin joulun alla tulivat vähitellen mukaan kuoron vuodenkiertoon.

Suomen konserttien lisäksi Diskantti on esiintynyt myös 30-vuotismatkallaan Espanjan auringon alla, jossa Diskantti esiintyi yhdessä sekakuoro  Santa Elenan sekä mieskuoro La Liran kanssa. Vuonna 2015 vietettiin 35. juhlavuotta matkustamalla Hollantiin, jossa Diskantti esiintyi Rotterdamissa sijaitsevassa Suomen Merimieskirkossa.