Title

Subtitle

Nykyinen toiminta

Diskantin jäsenet:


I Sopraanot
Anneli Kananen, Annina Manninen, Mirja Mustakorpi, Emilia Nguyen, Maria Ranta, Laura Sarantaus, Pilvi Srichok, Tiina Varkoi
II Sopraanot 
Liisa Airaksinen, Sanni Hovi, Anja Koistinen, Elina Majokari, Outi Ovaskainen, Anni Puonti, Tuija Sivonen, Wilma Vartiainen
I Altot

Marja Kaivola, Auri Lyly, Noora Mäkinen, Anna Möttönen, Jenni Nylund, Satu Ojanen, Tiina Rajala-Tulokas, Päivi Sarvanne
II Altot

Tuuli Erkko,Tuula Järvinen, Satu Kallio, Birgit Kauppinen, Miia Pelkki-Jahan, Tarja Penttinen, Taru Purola


Kuoroa johtaa: Milla Käyhty


Diskantin ensitahdit

Naiskuoro Diskantti syntyi vuonna 1980, kun pieni, mutta sitäkin innokkaampi porukka löysi toisensa Helsingin kaupungin silloisen terveysviraston ilmoituksen houkuttelemana. Samalla löytyi enemmän kuin mieluinen harrastus, joillekin jopa vuosikymmeniksi. Ensimmäiseksi johtajakseen kuoro sai kapellimestari Atso Almilan, jonka ohjauksessa päästiin heti jyvälle oikeasta laulutekniikasta. Almilan työtä jatkoivat laulupedagogi Liisa Ängeslevä-Kannas sekä kuoronjohdon opiskelijat Kari Pappinen ja Juha Määttänen. Riemukkaat stemmaharjoitukset veivät kuoron tasoa harppauksin eteenpäin ja yhä useammin yleisön eteen. 1990- ja 2000-lukujen taitteessa oli Diskantilla yli 10 vuotta kestänyt, monipuolisesti kehittävä ja tapahtumatäyteinen kausi musiikin maisteri Sari Norjan kanssa. Tuolloin vakiintuivat myös kausien päätöskonsertit. 2000-luvulla Diskantilla onni saada pitkäaikaiseksi johtajaksi musiikin maisteri ja laulupedagogi Jonna Imeläinen, jonka ammattitaito ja energisyys vei Diskanttia huimasti eteenpäin. Jokainen johtaja on jättänyt oman, ainutlaatuisen jälkensä niin kuoron sointiin kuin ohjelmistoon.

Omaksi ja muiden iloksi

Alkuvuosien satunnaisista konserteista muodostui pian kauden kohokohtia erilaisine teemoineen: ikivihreitä, kansanmusiikkia, gospelia, elokuvamusiikkia, Beatlesia ja Abbaa, mutta myös uudempaa suomalaista kuoromusiikkia tai vaikkapa espanjalaisia ja ranskalaisia 1700-luvun laulelmia alkuperäiskielillä - vaihtelevasti, Diskantille sopivasti valituin sävelin ja sovituksin. Myös kirkkokonsertit etenkin joulun alla tulivat vähitellen mukaan kuoron vuodenkiertoon.

Suomen konserttien lisäksi Diskantti on esiintynyt myös 30-vuotismatkallaan Espanjan auringon alla, jossa Diskantti esiintyi yhdessä sekakuoro  Santa Elenan sekä mieskuoro La Liran kanssa. Vuonna 2015 vietettiin 35. juhlavuotta matkustamalla Hollantiin, jossa Diskantti esiintyi Rotterdamissa sijaitsevassa Suomen Merimieskirkossa.